Op zoek naar de juiste kalkmortels?

Op zoek naar een leverancier van kalkmortels? Vertrouw op de expertise van Façabelle voor het leveren van de juiste producten voor jouw technische uitdaging. Als specialist in het restaureren en beschermen van gevels, vormen kalkmortels een belangrijk product in ons gespecialiseerd productenassortiment. Vooral bij de restauratie van historische of monumentale gevels spelen kalkmortels een onmisbare rol. Meer weten over de mogelijkheden van kalkmortels? Maak een afspraak met één van de technische adviseurs van Façabelle.

In tegenstelling tot gewone, hedendaagse mortels die zijn gemaakt met toevoeging van cement, bestaan kalkmortels uit steenkalk of schepkalk. Het kalk dient daarbij als het bindmiddel in de mortel.

In vergelijking met gewone mortels zijn kalkmortels veel meer elastisch, waardoor ze een zeer lange tijd kunnen meegaan. Kalkmortels kunnen bovendien van gerecupereerde stenen verwijderd worden, zodat deze herbruikt kunnen worden.

Kalkmortels worden vooral gebruikt bij herstellingen en restauraties van historische of oude gevels. Vaak werd ook de oorspronkelijke gevel met kalkmortel gemaakt. Kalk was vroeger het standaard bindmiddel in mortels, terwijl dit nu cement is geworden.

Een restauratie voer je best niet uit met traditionele cementmortel. Deze mortel is harder en minder dampopen dan de baksteen. Je loopt dus het risico om de steen aan te tasten of dat de cementvoeg eruit springt.

Kalkmortels vereisen een langere droogtijd, maar geven bij restauraties veel betere resultaten dankzij de lagere druksterkte en de hogere flexibiliteit. Deze eigenschap voorkomt spanningverschillen tussen het bestaande metselwerk en het metselwerk dat wordt gerestaureerd.

Jouw specialist in kalkmortels

Façabelle voorziet gevelspecialisten en aannemingsbedrijven die zich specialiseren in restauratie van de juiste kalkmortels voor hun project. Dankzij onze uitgebreide productkennis kan je op ons rekenen voor het juiste productadvies. Op eenvoudig verzoek komt één van onze technische adviseurs langs voor een bezoek ter plaatse.

Samen bespreken we de juiste technische aanpak, de aangewezen producten en de beste uitvoeringsmethode. Wij beschikken over meer dan veertig jaar ervaring in gespecialiseerde bouwproducten, waaronder kalkmortels.

Meer weten over de mogelijkheden van kalkmortels? Maak hier je afspraak met één van onze technische adviseurs.